Email  


Mazura    János 

1970-ben születtem Budapesten. 1995-ben szereztem tubaművész diplomát a Liszt Ferenc Zeneakadémián, majd 1998-ban hangmesterként elvégeztem a Színház és Filmművészeti Főiskolát is.

 

1992-93-ban két évet töltöttem az Isztambuli Operaház zenekarában, azóta szabadúszó muzsikusként a legkülönfélébb zenei műfajokban tevékenykedem. Budapest összes szimfonikus zenekarában megfordultam már kisegítőként, gyakran lépek fel szólóban és kamaraegyüttesekkel,  de tagja vagyok a "Someday Baby"  akusztikus blues együttesnek, az "Agostones" és a "Gabona" zenekarnak is. Gyakran fellépek jazz szólistaként, valamint az Odessa Klezmer Band koncertjein. Tagja vagyok a "Heavy Tuba" együttesnek, mely osztrák és német muzsikusokból áll.


1997-ben az olaszországi Riva del Garda-ban rendezett Nemzetközi Tuba és Euphonium Konferencián "utcazene" kategóriában nyertem második díjat, 2000-ben Kanadában a Rick Mattheson Tuba Jazz Versenyen szintén második lettem. 

 

 Az első tubás voltam Magyarországon, aki lehetőséget kapott, hogy szóló jazzkoncertet adjon a Magyar Rádióban, 2001 márciusában, "Klasszikus és Jazz" címmel.

 

2001-ben a finnországi Lahti-ban, majd a 2002-ben Greensboro-ban (USA) rendezett Nemzetközi Tuba és Euphonium Konferencián meghívott művészként vettem részt, és több jazz hangversenyt is adtam. 

Számos klasszikus, jazz és egyéb műfajú lemezen játszom közreműködőként, első önálló lemezem, mely egyben az első magyar jazz tubás szóló CD, 1999-ben jelent meg Vukán György és a Creative Art Trio közreműködésével. 

 

A 2004-ben megrendezett Nemzetközi Tuba és Euphonium Konferenciának én voltam a házigazdája, Budapesten.
 

2006 óta vagyok a Magyar Harsona Tuba Szövetség elnöke.

 

Jelenleg az Etnofon hangstúdió vezetője vagyok, ahol számos klasszikus, népzenei, jazz és világzenei hangfelvételt készítettem.


Email

Kezdőlap ] Diszkográfia ] [ Magamról ] Zene ] Képek ] Clarino interjú ] Odessa Klezmer Band - Hungary ] Etnofon Studio ]

Design by Abblende

© Janos Mazura 2000. - Last edited: 2012. február 22.